Cinci juniori din România, în sferturile de finală la Orange Bowl: Nini Dica, Nicholas Ionel, Cezar Crețu, Andreea Velcea și Oana Corneanu. Dica și Crețu, în semifinale la dublu

06.12.2017

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

Ediția din 2017 a celebrului turneu ITF de Grad 1 din SUA, "Orange Bowl", este una la care românii se simt extraordinar și reușesc performanțe pe măsura valorii lor. 

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

Astfel, în turneele rezervate jucătorilor U16, în care România are capii de serie nr. 1, atât în turneul fetelor, cât și în cel al băieților, nu mai puțin de cinci reprezentanți ai FRT și-au câștigat meciurile din turul 3 ale probelor de simplu.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro
Nini Gabriel Dica, favoritul 1 al turneului băieților, a dispus cu un categoric 7-5, 6-0 de americanul M. McDaniel, și și-a asigurat un loc în sferturile de finală, la fel cum au reușit și Cezar Crețu, favoritul 3, care s-a impus cu 6-1, 6-1 în fața israelianului A. Gaponenko, precum și Nicholas Ionel, cap de serie nr. 6, care a dispus cu 6-2, 2-6, 6-2 de americanul A. Lee.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro
Victorii solide și pentru fetele noastre, Andreea Velcea, cap de serie 1 în turneul de simplu, care trece cu 6-3, 3-6, 6-1 de A. Mikhailuk, din Canada, și Oana Smaranda Corneanu, favorita cu nr. 3, 7-5, 4-6, 6-3 cu americanca M. Sorokko.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

Tot la simplu, dar în turneul U18, au jucat azi și Mihaela Mărculescu, învinsă, din păcate, încă din turul doi de J. Garland, din Taipei, care s-a impus cu 6-3, 6-1, dar și Andreea Prisăcariu, și ea învinsă cu 6-2, 2-6, 6-3 de o jucătoare din Japonia, H. Sato.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro
Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu, Nini Dica este favorit 1 și în turneul de dublu, în care face preche cu un alt român, Cezar Crețu. Cei doi au avut un meci greu în sferturile de finală ale probei, dar s-au impus cu 6-2, 6-7(4), 10-7 și și-au asigura un loc în "careul de ași".

La dublu, în ale meciuri ale zilei, perechea favorită nr. 1 în turneul U16, Oana Corneanu / Andreea Velcea a pierdut incredibil un meci din sferturile de finalp, scorul final fiind 6-3, 6-6, 14-12 în favoarea perechii M. Aguiar (PUR) / B. Crowley (USA).