Performanță fantastică pentru tenisul românesc: Juniorii Nini Dica și Nicholas Ionel joacă finala celebrului turneu ITF Juniors din SUA, ”Orange Bowl”, după semifinale cu trei români

09.12.2017


FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

"Orange Bowl", turneu celebru și foarte valoros din Circuitul ITF, organizat în fiecare an în SUA, ne oferă în 2017 cea mai mare satisfacție pentru tenisul din România: doi compatrioți, Nini Gabriel Dica și Nicholas Ionel, joacă finala la simplu în cadrul categoriei U16.

Cu o tradiție de șapte decenii, "Orange Bowl" a fost câștigat, de-a lungul timpului, la această categorie, U16, de câțiva mari campioni care au dominat tenisul mondial în ultima jumătate de secol: Guillermo Vilas, Ivan Lendl, Bjorn Borg, Mats Wilander, Bjorn Borg sau Jim Courier, dar și de alți câțiva români.

A fost Raluca Ciochină, în 1999, la U16, apoi Florin Mergea, în 2001, tot la U16, și Petru-Alexandru Luncanu, la U18, în 2006.

În 2017, cu siguranță, un alt român va lua trofeul acasă, aceasta după ce nu mai puțin de trei reprezentanți ai tenisului românesc au jucat în semifinale.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

Nini Gabriel Dica, principalul favorit al acestui turneu, s-a impus categoric cu 6-4, 6-1 în fața unui peruan, Sebastian Rodriguez, pentru ca în cealaltă semifinală să se întâlnească doi români: Nicholas Ionel și Cezar Crețu. Din păcate pentru el, Cezar a fost nevoit să abandoneze în momentul în care era condus de Nicholas cu 6-4, 4-3.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

Tot în turneul U16, și tot în semifinale, dar în proba de simplu fete, a jucat și Andreea Velcea, compatrioata noastră cap de serie nr. 1. Din păcate ea a fost învinsă de o americancă, Fiona Crawley, care s-a impus în două seturi, 6-2, 6-3.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

În fine, în proba de dublu fete a turneului U18, în faza sferturilor de finală, de apreciat victoria consistentă reușită de perechea formată din românca Selma Cadar și Himari Sato, din Japonia. Cele două s-au impus cu 7-6(5), 6-4 în fața perechii favorite 8, N. Radisic (SLO) / S. Rogozinska Dzik (POL), și și-au asigurat un loc în semifinale.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro