Mihaela Buzărnescu, urcare impresionantă în clasamentul de dublu, după ce a câștigat titlul în Dubai

16.12.2017

Nu mai există niciun dubiu: 2017 este cel mai bun an din cariera compatrioatei noastre, Mihaela Buzărnescu, care termină sezonul, impresionant, în Top 100, atât la simplu cât și la dublu.
Acest lucru este posibil după ce Mihaela, care a făcut pereche cu rusoaica Alena Fomina, a câştigat proba de dublu a turneul ITF de la Dubai, turneu dotat cu premii totale de 100.000 de dolari.
Astfel, Buzărnescu şi partenera sa, fără să fie printre capii de serie, au trecut în finală cu 6-4, 6-3, de principalele favorite ale competiţiei, Lesley Kerkhove(NED)/Lidziya Marozava(BLR).
De remarcat și parcursul solid a compatrioatei noastre în proba de simplu, în care a ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminată, greu, de elveţienca Belinda Bencic, numărul 98 mondial, cu 7-6 (4), 6-2.
Performanța de pe acest final de an îi consolidează Mihaelei ascensiunea în clasamentele mondiale, atât la simplu, unde urcă, în premieră, pe locul 55 WTA, dar mai ales la dublu, unde ajunge, tot în premieră, printre cele mai bune 100 de jucătoare din lume, mai precis pe locul 94.