Andreea Roșca, dublă campioană în Egipt, la Cairo. Românca urcă 139 de locuri în clasamentul WTA

17.12.2017

Cea mai bună perioadă a carierei pentru Andreea Roșca, jucătoare de doar 18 ani aflată, iată, la al doilea titlu consecutiv de simplu în circuitul ITF, și al doilea al carierei.

De când a fost preluată și este antrenată de Ionuț Moldovan, fostul jucător profesionist din circuitul ATP, adică de puțin peste două luni, cariera Andreei s-a schimbat radical.

În doar două săptămâni ea a reușit să câștige două titluri ITF la simplu, primele ale carierei, un titlu ITF la dublu, și să urce nu mai puțin de 139 de poziții în clasamentul WTA, până pe 675.

Cea mai recentă performanță a ei a avut loc la "Al-Solaimaneyah F37 Women's Future", turneu ITF cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari organizat la Cairo, în Egipt.

Cap de serie nr. 8, Andreea Camelia Roșca nu a pierdut niciun set în drumul ei spre titlu, iar finala jucată împotriva favoritei nr. 6, austriaca Melanie Klaffner, (pe care o învinsese și în finala de săptămâna trecută), a fost doar o formalitate. De data aceasta Andreea s-a impus cu 6-1, 6-3, pentru cel de-al doilea titlu al carierei.

La simplu, pentru că la dublu, probă în care Andreea s-a impus tot la Cairo, acesta este cel de-al patru trofeu al carierei.

Andreea a făcut pereche cu o altă jucătoare din România, Gabriela Tătăruș, cele două nefiind printre favorite, dar acest lucru nu le-a împiedicat să se impună categoric în finala cu favoritele nr. 2, 6-1, 6-3, cu Melanie Klaffner (AUT)/Jelena Stojanovic (AUS).