Simona Halep este în FINALĂ la Australian Open după ce a salvat două mingi de meci. Filip Jianu s-a oprit în semifinalele turneului de dublu juniori

25.01.2018

Evoluție remarcabilă a Simonei Halep, în semifinalele Australian Open, în fața uneia dintre cele mai în formă jucătoare din lume în acest moment, neînvinsă, ca și Simona, în 2018. Compatrioata noastră, locul 1 în clasamentul WTA, a ratat primele două șanse de meci în setul decisiv, pe serviciul adversarei sale, la 4-5, apoi a salvat două mingi de meci, la 6-5 pentru adversara sa, ca să se impună, în cele din urmă, în trei seturi extreme de disputate și la a patra șansă de meci. A fost 6-3, 4-6, 9-7 pentru Simona în fața fostei lidere WTA, Angelique Kerber, iar românca se califică într-o nouă finală de turneu de Grand Slam.

"A fost un meci foarte greu, sunt foarte emoţionată, ştiam că va fi foarte complicat. Ştiam că Angelique se deplasează foarte bine pe teren şi loveşte din toate poziţiile. A fost doilea meci foarte lung aici, nu e uşor să ai două astfel de meciuri într-un asemenea turneu, dar trebuie să mă bucur de moment acum. Publicul m-a susţinut permanent şi îi mulţumesc.În acest meci am fost prima care a avut două şanse de meci, am avut încredere în forţele proprii, după acea accidentare la gleznă am spus că voi da totul în acest turneu, apoi mă voi odihni. Încerc să rămân foarte calmă. Azi am fost puţin mai tensionată, dar am făcut ceea ce contează. Am făcut-o foarte bine şi sunt mândră cu ce am realizat", a declarat Simona Halep, după acest meci senzațional.

Adversara din ultimul act este Caroline Wozniacki, din Danemarca, locul 2 în lume în acest moment. Finala din acest an de la Australian Open are o miză dublă, pentru că se joacă și locul 1 în clasamentul WTA. Dacă Simona va fi campioană de la Melbourne își va păstra primul loc în clasamentul WTA. Dacă se va impune daneza, ea va fi noul nr. 1 începând de luni.

Doar că Simona nu se teme deloc de acest meci. "O respect mult pe Caroline, ştiu că va fi un meci smilar. Va trebui să alerg foarte mult, dar acum am nevoie de o zi de odihnă. După ce am pierdut la Roland Garros mi-am spus că dacă voi mai fi în aceeaşi situaţie, voi da tot ce pot, voi fi mai curajoasă. Şi voi face tot ce pot", a spus compatrioata noastră prefațând, astfel, cel mai important meci al carierei ei de până acum, unul cu o atât de mare miză.

Filip Cristian Jianu, semifinalist în turneul de dublu al juniorilor

Românul Filip Jianu a reușit un parcurs foarte bun în proba de dublu a turneului de juniori de la Australian Open, oprindu-se, în cele din urmă, în faza semifinalelor.

Compatriotul nostru a făcut pereche cu un argentinian, Thiago Augustin Tirante, dar cei doi nu au reușit să treacă în ultimul act de perchea R. Molleker/H. Squire. Germanii s-au impus cu 6-2, 6-3 întrerupând, astfel, visul compatriotului noastru.