Simona Halep pierde finala de la Australian Open și locul 1 WTA. Felicitări, Simona, pentru un meci în care ai luptat extraordinar!

27.01.2018

Simona Halep pierde și cea de-a treia finală de Grand Slam din carieră, după o finală extraordinară jucată împotriva danezei Caroline Wozniacki. Compatrioata noastră este învinsă cu 7-6(2), 3-6, 6-4 în ultimul meci de la Melbourne, după aproape trei ore de joc la un nivel extrem de ridicat. Din păcate pentru Simona, această înfrângere înseamnă și că pierde locul 1 în clasamentul WTA, ocupat, începând de luni, chiar de Caroline Wozniacki.

"Nu e ușor să vorbesc acum... În primul rând aș vrea să o felicit pe Caroline, a jucat minunat. Vreau să-i felicit și echipa, vreau să-l felicit pe tatăl tău, pentru tot ce a făcut pentru tine de când joci tenis, acum și în tot turneul. A fost un turneu foarte bun pentru mine. Nu a fost un început foarte bun, cu o accidentare, dar am dat tot ce am putut în fiecare meci. Sigur că sunt tristă, am vrut să câștig azi, dar Caroline a fost mai bună decât mine. Dar voi lupta în continuare și sigur voi mai avea parte de o asemenea provocare. Aș vrea să mulțumesc și echipei mele care mi-a fost alături tot timpul, aș vrea să mulțumesc și familiei mele. E păcat că nu am reușit să câștig marea finală a treia oară, dar poate a patra va fi cu noroc. Mulțumesc și publiculul, pentru sprijinul arătat. Sper să ne revedem la anul în aceeași fază a competiției", a declarat Simona Halep pe podiumul pe premiere, după o finală în care a luptat fantastic dar, din păcate pentru ea, și pentru noi, a pierdut.