România – Luxemburg 1-1, după prima zi la Piatra Neamț. Duminică, de la ora 11, Horia Tecău și Florin Mergea joacă în primul meci al zilei

03.02.2018


România și Luxemburg se întâlnesc în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa, a Cupei Davis, meciul fiind găzduit de Sala Polivalentă din Piatra Neamț.

După prima zi, și după cele două meciuri de simplu - se joacă după noul sistem de joc implementat de ITF, respectiv doar două zile, nu trei, iar meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi, și nu cel mai bun din cinci seturi - scorul este egal.

Oarecum surprinzător, dat fiind faptul că adversarul său nu are clasament și nu a mai jucat în circuitul profesionist din 2016, Nicolae Frunză, jucătorul nr. 2 al echipei României, a pierdut primul meci. Ugo Nastasi s-a impus în trei seturi, 7-6(5), 1-6, 6-3, și a adus primul punct pentru Luxemburg.

"Am avut multe șanse de brea, dar nu le-am fructificat. În momentele importante ale meciului nu cred că am luat cele mai bune decizii", avea să declare Nicu Frunză la conferința de presă de după acest joc, conferință pe care o puteți asculta integral pe pagina de Facebook a Echipei de Cupa Davis a României.

Intrat pe teren după aproximativ un sfert de oră, Marius Copil avea să restabilească rapid egalitatea, câștigând în mai puțin de o oră cel de-al doilea meci al zilei. A fost un categoric 6-3, 6-2 pentru Marius, în fața jucătorului nr. 2 din echipa Luxemburgului, Christophe Tholl, și prima zi a acestei întâlniri se termină la egalitate.

Nu sunt foarte multe de spus despre acest meci, dar nu putem să nu observa pofta de joc și forma foarte bună a liderului echipei noastre. În primul set, terminat de Marius în doar 27 de minute, compatriotul nostru a servit aproape de perfecțiune și a cedat un singur punct adversarului său. În tot meciul, de altfel, Marius a cedat un singur punct, din 28, atunci când a jucat pe primul serviciu, ceea ce spune foarte multe despre valoarea și forma lui din acest moment. "Acesta este jocul meu pe care îl încerc de ceva vreme iar acum îmi merge bine", a explicat Marius la conferința de presă, conferință disponibilă integral pe pagina de Facebook a Echipei de Cupa Davis a României.

Pentru Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al echipei României, aflat la primul lui meci în această postură, lucrurile sunt destule de clare, iar ca o concluzie după această primă zi, el așteaptă mult mai multă seriozitate de la Nicu Frunză, "un jucător talentat, dar care trebuie să se disciplineze puțin, pe teren și în afara lui", în vreme ce pentru Marius Copil nu are, pentru moment, ce sfaturi să dea, pentru că jocul lui funcționează ireproșabil. De altfel, și declarațiile lui Gabriel Trifu sunt disponibile pe pagina de Facebook a Echipei de Cupa Davis a României.

Vă așteptăm și DUMINICĂ, 4 februarie, de la ORA 11, pentru a susține România în celelalte trei meciuri.