Tribunalul București a admis cererea Federației Române de Tenis privind noua componență a organelor de conducere

20.02.2018

București, 20.02.2018 - ”Tribunalul București s-a pronunțat astăzi asupra cererii Federației Române de Tenis cu privire la înregistrarea în Registrul Federațiilor a componenței noilor organe de conducere, alese în cadrul Adunării Generale din 17.11.2017. Instanța a admis prin hotărâre judecătorească solicitarea FRT, respingând ca neîntemeiate obiecțiile formulate de Ministerul Tineretului și Sportului, ACS Tenis Club Pamira și ACS Tenis Club Olimp.

După cum s-a arătat în fața instanței de judecată, și contrar obiecțiilor persoanelor arătate mai sus, solicitarea unui aviz al Ministerului Tineretului și Sportului nu reprezintă o cerință legală pentru înregistrarea modificărilor aduse componenței organelor de conducere ale unei federații sportive.

Pe această cale, în acord cu hotărârea judecătorească sus citată, Federația Română de Tenis dezavuează acuzațiile și scenariile nefondate lansate de clubul sportiv ACS Tenis Club Pamira și evidențiază că a respectat legea și statutul federației în cadrul demersurilor întreprinse. Formularea de acuzații lipsite de temei și procese de intenție în presă nu poate înfrânge adevărul judiciar constatat prin hotărâri judecătorești.

Federația Română de Tenis a fost reprezentată de Societatea civilă de avocatură "Țuca Zbârcea & Asociații" și de Cabinetul individual de avocatură Marian Sitaru".