Nini Gabriel Dica a primit medalia și diploma pentru titlul de "Jucătorul anului 2017 în Tennis Europe Junior Tour"

25.03.2018


Performanța excepțională a românului Nini Gabriel Dica, component al Lotului Național U16, jucător antrenat de Răzvan Itu, a căpătat și recunoașterea oficială din partea Tennis Europe, la Budapesta, acolo unde a avut loc Adunarea Generală a Tennis Europe.

Astfel, Nini Dica a primit medalia și diploma pentru "Jucătorul anului 2017 în Tennis Europe Junior Tour" la categoria de vârstă U16.

Această distincție a venit ca o recunoaștere a evoluției compatriotului nostru în cel mai bun an al carierei lui. În 2017, Nini Gabriel Dica a câștigat cinci titluri de simplu și două titluri de dublu din Circuitul Tennis Europe - inclusiv "Tennis Europe Junior Masters", acest veritabil "Turneu al campionilor", două titluri din Circuitul ITF Tennis Juniors, circuit rezervat jucătorilor de până în 18 ani, a jucat finala la celebrul turneu "Orange Bowl" și este și vicecampion europen, după ce a jucat finala Campionatului European U16.

"Este o performanță incredibilă pentru acest tânăr și foarte talentat junior din România, și mă bucur că cei de la Tennis Europe i-au oferit acest premiu, pentru că el este, în egală măsură, o apreciere a valorii lui Nini Dica, și o recunoaștere a muncii pe care noi, cei din Federația Română de Tenis, am depus-o în toți acești ani pentru dezvoltarea tenisului românesc. Îl felicit pe Nini și așteptăm de la el și alte performanțe excepționale", declara George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, în momentul în care Tennis Europe a anunțat premierea tânărului nostru jucător.