Turneul de juniori de la Roland Garros. Românii Andreea Prisăcariu, Filip Jianu și Ștefan Paloși și-au aflat primii adversari. Programul meciurilor de duminică

02.06.2018

FOTO:
FOTO: NEAL TROUSDALE

Astăzi a fost efectuată tragerea la sorți a meciurilor din cadrul turneelor de simplu juniori de la Roland Garros, România fiind reprezentată de cei mai valoroși trei juniori români ai momentului: Andreea Prisăcariu (CSM București), în turneul fetelor, respectiv Filip Cristian Jianu (CS Dinamo București) și Ștefan Francisc Paloși (CSA Steaua București) în turneul băieților.

FOTO: NEAL TROUSDALE

Andreea Prisăcariu (locul 47 în lume) a avut șansă la tragerea la sorți, urmând să joace în primul tur cu japoneza Himari Sato, locul 60 în lume, o adversară accesibilă, cel puțin prin prisma clasamentului. Meciul celor două este programat duminică, 3 iunie, al cincelea, ultimul, pe terenul 4.

Filip Jianu (locul 15 în lume), care vine după cea mai bună performanță a lui în circuitul profesionist, încă un sfert de finală, dar de data aceasta la un turneu ITF Pro cu premii totale de 25.000 de dolari, cel de la Bacău, are un adversar mult mai slab clasat în primul tur, Carlos Sanchez Jover, aflat în afara Top 100, dar totuși dificil, pentru că este un spaniol, iar spaniolii sunt foarte periculoși pe zgură. Și Filip, ca și Andreea, a fost programat ultimul, al cincelea meci, dar pe terenul 12.

FOTO: NEAL TROUSDALE

În fine, Ștefan Paloși, bine clasat și el în clasamentul juniorilor, pe locul 48 în lume, are un meci cu adevărat dificil, cu cel de-al 40-lea jucător al lumii, cehul Jiri Lehecka. Întâlnirea lor va avea loc pe terenul 16, al patrulea meci al zilei.