Victorii pentru juniorii Andreea Prisăcariu, Filip Jianu și Ștefan Paloși, în primul tur la Roland Garros. Programul românilor pentru luni

03.06.2018

FOTO: NEAL TROUSDALE
Zi de debut perfectă pentru juniorii români la Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al sezonului, cu trei victorii din trei posibile.

Așa cum anticipam, Andreea Prisăcariu a avut o misiune facilă pe tabloul de simplu al fetelor, reușind să se impună cu un categoric 6-1, 6-2 în fața japonezei Himar Sato. În turul secund, Andreea va întâlni una dintre favorite, pe cea cu nr. 8, Xiyu Wang, di China, meciul lor fiind programat pe terenul 9, după alte trei întâlniri din turneele de juniori.

Tot pe terenul 9, înaintea Andreei, joacă Ștefan Paloși, cu unul dintre cei mai puternici adversary posibili: americanul Sebastian Korda, cap de serie nr. 2, fiul celebrului Petr Korda. Ca să ajungă în această fază, Ștefan Paloși a luptat mult în primul tur, câștigând greu de tot, cu 4-6, 6-3, 7-6(3), meciul cu cehul Jiri Lehecka.

După meciul lui de simplu, pe terenul 16, în ultimul meci al zilei, Ștefan Paloși debutează și în turneul de dublu masculine, acolo unde face pereche cu un belgian, Arnaud Bovy. Cei doi întâlnesc o echipă din Taipei, Ray Ho/Chun Hsin Tseng, favorita cu nr. 5.

În fine, cel de-al treilea român, Filip Jianu, a avut și el nevoie de trei seturi, 6-2, 1-6, 6-4, pentru a-l elimina pe spaniolul C. Sanchez Jover. În turul secund, Filip va juca cu unul dintre favoriții publicului, francezul Kyrian Jacquet, meciul lor fiind programat al treilea pe terenul 12.

Și Filip Jianu debutează luni în proba de dublu, în care face pereche cu Nick Hardt, din Republica Dominicană, cei doi fiind capi de serie nr. 7, mult mai bine clasați decât adversarii lor, francezii Harold Mayot și Valentin Royer.