Simona Halep, fără emoții în sferturi la Roland Garros. Bara și Buzărnescu joacă marți pentru un loc în semifinale la dublu. Juniorii din România s-au oprit în turul 2

04.06.2018


Simona Halep joacă perfect la Roland Garros și a bifat un nou meci în care a impresionat. Compatrioata noastră a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a o elimina pe Elise Mertens, din Belgia, pe care a învins-o cu un categoric 6-2, 6-1. 

Următoarea ei adversară, pe care trebuie să o învingă pentru a se califica în "careul de ași", este fosta lideră WTA, Angelique Kerber, din Germania.

Tot luni, în prima zi a săptămânii a doua la Roland Garros, româncele Irina Bara și Mihaela Buzărnescu au reușit o nouă victorie impresionantă. A fost 6-4, 6-3 pentru fetele noastre în întâlnirea cu americancele Jennifer Brady și Vania King, cae se califică în sferturile de finală și vor juca, marți, pentru un loc între cele mai bune patru perechi de la Roland Garros. Irina și Mihaela întâlnesc perechea Hao-Ching Chan (TPE)/Zhaoxuan Yang (CHN), favoritele nr. 8, meciul lor fiind programat al treilea pe terenul nr. 18, nu înainte de ora 15.

Juniorii Prisăcariu, Jianu și Paloși, eliminați în turul secund 

Dacă în turneul senioarelor veștile sunt foarte bune, pentru cei trei junior români turneul de simplu s-a terminat.
Andreea Prisăcariu a avut un meci foarte dificil și a pierdut, 1-6, 0-6 cu chinezoaica Xiyu Wang, în turul secund al probei de simplu. Tot în turul secund al turneului de simplu juniori, băieți, cei doi români au fost învinși. Ștefan Paloși l-a întâlnit pe favoritul nr. 2, americanul Sebastian Korda, care s-a impus cu 6-1, 6-4, în vreme ce Filip Cristian Jianu a jucat trei seturi cu francezul Kyrian Jacquet, care s-a impus cu 6-1, 3-6, 6-2.

Și în turneul de dublu băieți cei doi români au fost eliminați. Ștefan Paloși și belgianul Arnaud Bovy au fost învinși cu 7-6(5), 6-3 de o pereche din Taipei, Ray Ho/Chun Hsin Tseng, favorita cu nr. 5, în vreme ce Filip Jianu și Nick Hardt, din Republica Dominicană, de serie nr. 7, au pierdut la mare luptă meciul cu francezii Harold Mayot și Valentin Royer: 1-6, 6-4, 11-9.

Singura româncă rămasă în competiție, doar în turneul de dublu, este Andreea Prisăcariu, care face pereche cu Himari Sato, din Japonia, care joacă împotriva favoritelor nr. 2, Maria Camila Osorio Serrano(COL)/Xiyu Wang(CHN), meciul fiind programat al treilea pe terenul 15, probabil în jurul orei 15.