Filip Cristian Jianu și Ștefan Paloși, aur pentru România la C.E. de Juniori. Selma Cadar și Andreea Prisăcariu au câștigat medaliile de argint

29.07.2018

Două medalii a câștigat România la ediția din acest an a Campionatelor Europene de Juniori de la Klosters, din Elveția, competiție care i-a adus la start pe cei mai buni tineri jucători de tenis din întreaga Europă.

Echipa României pentru acest turneu a fost formată din Selma Ștefania Cadar (LPS-CSS Constanța), Andreea Prisăcariu (CSM București), Ștefan Francisc Paloși (CSA Steaua București) și Filip Cristian Jianu (CS Dinamo București).

În turneele de simplu, cel mai bine s-a descurcat Andreea Prisăcariu, cap de serie nr. 14, care a ajuns până în turul 4, fază a competiției în care a fost învinsă de favorite nr. 1, daneza Clara Tauson (6-3, 6-1), cea care, de altfel, avea să și câștige medalia de aur în proba de simplu fete.

La dublu, în schimb, România s-a descurcat extraordinar, reușind să câștige concursul băieților și să joace în finală la fete, un meci foarte echilibrat, pierdut doar în super tie-break.

Astfel, Ștefan Paloși și Filip Jianu, favoriții nr. 4 ai probei de dublu băieți, au avut cele mai mari emoții în semifinale, un meci câștigat la mare luptă, 6-3, 3-6, 12-10 cu perechea elvețiană Yannik Steinegger/Damien Wenger, cap de serie nr. 12, pentru ca în meciul pentru medalia de aur să se impună în doar două seturi, extrem de echilibrate și acestea, 7-6(4), 7-6(5), cu suedezii Erik Grevelius / Gustaf Strom, favoriții nr. 11, cei care i-au eliminat în semifinale pe favoriții nr. 1, cehii Jonas Forejtek / Dalibor Svrcina.

Evoluție impresionantă și pentru fetele noastre, Selma Cadar și Andeea Prisăcariu, favoritele cu nr. 3 în proba de dublu, care au făcut un meci incredibil în semifinale, câștigat cu 6-4, 5-7, 10-8 în fața favoritelor nr. 1 ale probei, Margaryta Bilokin /Viktoriia Dema, din Ucraina, pentru ca în finală, în lupta pentru aur, să fie învinse de italiencele Elisabetta Cocciaretto / Federica Rossi, care au recuperat după ce au pierdut primul set.

A fost 4-6, 7-5, 10-7, pentru favoritele nr. 4, rezultat care înseamnă medalii de argint pentru fetele noastre.