Marius Copil - Kamil Majchrzak, în primul meci al zilei de sâmbătă la Cluj-Napoca, în întâlnirea de Cupa Davis, România - Polonia

14.09.2018

Tragerea la sorți- găzduită de spectaculosul Hotel Platinia din Cluj-Napoca, sponsor al acestui eveniment - a ieșit așa cum și-a dorit echipa de Cupa Davis a României. Marius Copil, jucătorul nostru nr. 1, evoluează sâmbătă, de la ora 13, cu Kamil Majchrzak, al doilea jucător al Poloniei, în primul meci al întâlnirii din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Africa/Europa, a Cupei Davis by BNP Paribas. În al doilea meci al zilei de sâmbătă, se vor întâlni Adrian Ungur și Hubert Hurkacz. Duminică, de la ora 12, ziua începe cu întâlnirea de dublu, Horia Tecau/ Florin Mergea - Lukasz Kubot/Marcin Matkowsi, iar apoi se vor juca celelalte două partide de simplu: Marius Copil - Hubert Hurkacz și Adrian Ungur - Kamil Majchrzak.

La conferința de presă care a urmat tragerii la sorți, jucătorii din echipa României s-au arătat optimiști, au vorbit despre calificare, dar au arătat și respectul cuvenit adversarilor, mai ales că pe unii dintre ei îi știau foarte bine.
Dar iată ce au declarat compatrioții noștri la conferința de presă.

Gabriel Trifu, căpitanul-nejucător: "Sperăm să debutăm cu o victorie a lui Marius Copil, să-i dăm lui Adi curaj pentru al doilea meci de simplu şi să începem bine prima zi.

Marius Copil: "Data trecută când am jucat primul am început cu o victorie, sper ca şi de data aceasta să fie la fel şi să avem un start cât mai bun. Eu sunt OK, după accidentarea din meciul cu Cilic, după antrenamente nu am dureri, dar după meci, asta e altă poveste. Important acum este să fiu pe teren sută la sută, iar după aceea vom face cu staff-ul totul ca să nu mai am dureri. În ceea ce îl privește pe adversarul meu, am jucat cu el anul trecut, la Bratislava, şi am câştigat. În plus, antrenorii s-au uitat la antrenamentele lor, au văzut ce este de făcut, ştim ce avem de făcut şi sper să aduc primul punct şi să începem cu dreptul şi să câşttigăm".


Horia Tecău: "Faptul că nu am mai jucat de mult cu Florin nu schimbă şansa noastră, pentru că reuşim de fiecare dată să ne reacomodăm foarte repede. Avem multe meciuri pe care le-am jucat împreună şi săptămâna aceasta la antrenamente ne-am arătat că ne cunoaştem foarte bine şi ne acomodăm foarte repede cu stilul nostru de joc. E un meci dificil, e o provocare pentru noi, polonezii au un dublu în forţă, experimentat, dar şi noi credem în şansa noastră de a câştiga acest meci. Sperăm, cu ajutorul publicului, cu faptul că suntem o echipă unită să facem diferenţa şi să aducem o victorie importantă.


După accidentare, acum nu mai am probleme, sunt vindecat şi deja de câteva săptămâni mi-am intrat într-un ritm bun de joc. Am lipsit patru luni şi s-a simţit asta la început, aveam nevoie de multe meciuri ca să îmi intru din nou în ritmul competiţional, am reuşit să fac asta în circuitul american, am jucat multe meciuri acolo, am şi câştigat neaşteptat de multe meciuri, pentru că voiam doar să fiu sănătos şi să joc multe meciuri fără dureri şi uşor să îmi intru în ritm. Săptămâna asta la antrenament a decurs foarte bine, n-am simţit nicio durere la vechea accidentare şi cred că sunt într-o formă fizică foarte bună pentru meciul de duminică".

Florin Mergea: "Am jucat foarte multe meciuri împotriva lor, pot să spun că experienţa noastră este mare, şi eu şi Horia am jucat de atâtea ori împotriva lor. Aștept acest meci încă din aprilie, de la cealaltă victorie şi mă bucur că suntem aici toţi, sănătoşi, cu cea mai bună echipă. Până la urmă important e să aducem trei puncte, că îl aducem la dublu pe cel decisiv nu mai contează, ne dorim clar, dacă se poate, cinci puncte. Suntem aproape de obiectivul pe care Gabi ni l-a pus de când a venit la echipă şi cred că toată lumea este aptă şi dornică să aducă această victorie.

Adrian Ungur: "Am fost accidentat, dar acum mă simt bine, am avut o săptămână bună de antrenament, pentru meciul de mâine sper să fiu cât mai încrezător, să dau totul pentru teren şi, de ce nu, să aduc o victorie".

Bogdan Apostol: "Această săptămână a fost una dintre cele mai frumoase din viaţa mea. Totul a fost ca la carte, masa, cazarea, absolut totul, antrenamentele au fost foarte bune şi ar însemna foarte mult, la 3-0 sau 3-1, să intru şi eu pe teren".

FOTO: Neal Trousdale