România – Polonia 2-3 în Cupa Davis. Naționala noastră ratează promovarea în Grupa I. Adrian Ungur a jucat ultimul meci pentru România în Cupa Davis

16.09.2018

Ziua de duminică, a doua a întâlnirii de Cupa Davis România – Polonia, din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa, a început foarte bine pentru noi, cu o victorie spectaculoasă a perechii Horia Tecău/Florin Mergea. La finalul unui meci foarte spectaculos, Horia și Florin au trecut cu 7-5, 4-6, 6-3 de polonezii Lukasz Kubot și Marcin Matkowski, reușind să readucă România în avantaj.

“Ştiam că va fi dificil, polonezii sunt valoroşi, dar marele nostru avantaj este că suntem echipă, ne cunoaştem foarte bine şi ne ajutăm tot timpul. Am servit bine, am avut retururi importante şi am făcut break când a trebuit. Florin s-a motivat să rămână tare, chiar dacă nu se simţea grozav. Dar ştiam amândoi că în momentele importante suntem o echipă şi ne completăm. Pe lângă faptul că e o victorie bună pentru noi, chiar o victorie mare, am oferit şansa întregii echipe spre victoria finală. Principalul atu cred că a fost modul în care ne-am regrupat foarte repede şi am folosit armele noastre”, avea să spună Horia Tecău după acest meci,  după ce Florin Mergea declarase: “Problema la genunchiul stâng este din decembrie anul trecut, am trecut deja prin mai multe etape, iar ultimul RMN l-am făcut luni, înainte să vin la Cluj. Era totul în regulă. Astăzi, în setul doi, am simţit că a pocnit genunchiul şi că nu mă mai puteam baza pe el, iar în situaţia asta ai două soluţii, să te retragi sau să continui aşa cum eşti. Eu nu mă retrag, iar tactica noastră a fost să ne facem treaba, să ne atingem strategia şi îi mulţumesc mult lui Horia că m-a ajutat pe teren după accidentare. Am demonstrat că suntem o echipă extraordinară, iar acest lucru ne-a ajutat astăzi să câştigăm”.

 

HORIA TECĂU ȘI FLORIN MERGEA - VIDEO CU CONFERINȚA DE PRESĂ

Din păcate pentru noi, următoarele două partide, cele de simplu, s-au încheiat cu victorii ale polonezilor, Marius Copil fiind învins cu 6-3, 6-4 de Hubert Hurkacz, iar Adi Ungur, de Kamil Majchrzak, cu 6-3, 6-2.

MARIUS COPIL - VIDEO CU CONFERINȚA DE PRESĂ

“Sunt trist că s-a terminat aşa. Am fost foarte aproape de a câştiga. Câteva puncte la fiecare eşec ne-au despărţit de bucuria finală. Le mulţumesc jucătorilor pentru dăruire, iar cei care vin din urmă, cei între 19 şi 23 de ani, să aibă măcar 20 la sută din dăruirea jucătorilor de acum cu care am făcut echipă în ultiimii ani. Polonia e destul de puternică şi nouă ne rămâne să mergem mai departe, să le mulţumim jucătorilor, echipei şi federaţiei care ne-a susţinut”, avea să declare căpitanul-nejucător Gabriel Trifu, la conferința de presă de după acest meci.

GABRIEL TRIFU ȘI ADI UNGUR -  VIDEO CU CONFERINȚA DE PRESĂ

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Adrian Ungur, unul dintre cei mai importani jucători români de tenis din ultimul deceniu, a anunțat că a jucat pentru ultima dată în echipa de Cupa Davis a Romîniei:  “N-am reuşit să câştig acest meci, care a fost ultimul al meu în Cupa Davis, şi regret că nu s-a întâmplat tocmai din acest motiv”, a spus Ungur.

“A fost ceva senzaţional pentru mine să îmi reprezint ţara. Au trecut deja opt-nouă ani şi îmi amintesc că totdeauna abia aşteptam să vină meciurile de Cupa Davis. Îmi pare rău că s-a terminat, dar după o vârstă trebuie să ne dăm deoparte. Le mulţumesc colegilor, căpitanului Gabriel Trifu şi specr ca cei care vor veni din urmă să se ridice şi ei. Ultimul turneu din carieră va fi challengerul de la Sibiu, fizicul nu mă mai susţine şi chiar dacă am fi câştigat astăzi nu mi-aş fi schimbat decizia care e luată cu mult timp în urmă” a mai spus Adi Ungur, întrebat de cei de la news.ro, declarația integrală putând fi ascultată AICI.

FOTO: NEAL TROUSDALE