Filip Cristian Jianu, locul 5 la simplu la Jocurile Olimpice de Tineret. Selma Cadar, pe locul 5 la dublu. Francezul Hugo Gaston și slovena Kaja Juvan, campioni olimpici

15.10.2018

Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, ediția 2018, și-au desemnat și campionii la tenis, sport în care România a fost reprezentată de jucătorii Selma Ștefania Cadar și Filip Cristian Jianu, și de antrenorul Răzvan Itu.

Cel mai bun rezultat pentru delegația României l-a obținut Filip Cristian Jianu, în proba de simplu masculin, compatriotul nostru clasându-se pe locul 5 după ce a ajuns până în faza sferturilor de finală, fază a competiției în care a ajuns și Selma Cadar, dar la dublu feminin.

CLASAMENT FINAL SIMPLU MASCULIN

În proba băieților, titlul la simplu a fost câștigat de francezul Hugo Gaston, cap de serie nr. 3, care a trecut în finală, cu 6-4, 7-5, de favoritul nr. 8, argentinianul Facundo Diaz Acosta.

În turneul feminin, pentru prima dată în istorie, o jucătoare câștigă două medalii de aur. Este vorba despre Kaja Juvan, cea care a eliminat-o pe compatrioata noastră, Selma Ștefania Cadar, în primul tur al probei de simplu. Slovena s-a impus atât în finala de simplu, 7-5, 6-4, cu Clara Burel, din Franța, cât și la dublu feminin, probă în care a făcut pereche cu Iga Swiatek, din Polonia, 6-7(5), 7-5, 10-4 cu japonezele Yuki Naito / Naho Sato.

CLASAMENT FINAL DUBLU FEMININ

În aceeași probă de dublu, așa cum spuneam, Selma Ștefania Cadar a terminat concursul pe locul 5, pentru că a jucat în sferturile de finală, fază a competiției în care ea și coechipiera ei, Lulu Sun, din Elveția, au fost învinse greu, cu 6-1, 4-6, 10-3, de favoritele nr. 1, Xinyu Wang/ Xiyu Wang, din China.