Federația Română de Tenis, drept la replică în urma publicării unor articole defăimătoare în Libertatea

23.12.2018

Federația Română de Tenis a solicitat tabloidului Libertatea publicarea următorului Drept la replică în urma apariției unei serii de articole defăimătoare, pline de afirmații neadevărate. Până la apariția acestui articol cei de la Libertatea nu au dorit să publice acest drept la replică și nici nu au corectat neadevărurile de pe site-ul www.libertatea.ro.

În atenția conducerii editoriale a site-ului www.libertatea.ro
În atenția ziariștilor Daniel Conțescu și Viorel Tudorache
În atenția domnului Cătălin Tolontan

 

DREPT LA REPLICĂ

Federația Română de Tenis vă solicită să publicați următorul "Drept la replică", pentru o corectă informare a opiniei publice, GRAV DEZINFORMATĂ de site-ul www.libertatea.ro, după apariția articolelor "Situație explozivă la Federația Română de Tenis. Președintele George Cosac, sub asediul instanțelor" și "Răzvan Burleanu riscă să aibă soarta lui George Cosac. Napoleon Spartacus a pus tunurile pe conducerea FRF".

Astfel, în articolele mai sus menționate, autorii susțin că în urma deciziei Curții de Apel pronunțată în Dosarul 45584/3/2017, prin care se respinge cererea de înscriere a organelor de conducere alese în cadrul Adunării Generale de Alegeri a FRT din data de 17/11/2017, președintele George Cosac nu mai are drept de semnătură și refuză să părăsească conducerea FRT, după cum se poate vedea și în print-screen-ul realizat pe site-ul www.libertatea.ro.

Considerăm că această dezinformare este realizată cu intenție, în condițiile în care, un rând mai jos, autorii articolului, Daniel Conțescu și Viorel Tudorache, arată că știu care sunt procedurile legale și precizează, cităm: "Pentru ca votul să fie reluat respectându-se regulamentele este nevoie ca Adunarea Generală de Alegeri din 17 noiembrie 2017, în care a fost aleasă actuala conducere, să fie invalidată. Acesta este un proces separat".

Doar această a doua afirmație este CORECTĂ și, cum până în acest moment nicio instanță nu a invalidat Adunarea Generală de Alegeri a FRT din data de 17 noiembrie 2017, înseamnă că domnul George Cosac este în continuare președinte al Federației Române de Tenis, cu toate drepturile aferente acestei poziții, inclusiv dreptul de semnătură.
Mai mult, Curtea de Apel București, prin încheierea din data de 04.06.2017, pronunțată în dosarul nr. 45584/3/2017, reține calitatea de reprezentant legal al FRT, a domnului George Cosac: "Altfel spus, cata vreme mentionata Hotarare a Adunarii Generale nu a fost invalidata in conditiile legii, ea constituie, in lumina prevederilor art. 17, al. 3 rap. la art.7 al.1 din OG 26/2000, o justificare suficienta pentrui dreptul presedintelui nou ales de a intreprinde demersurile necesare inscrierii Hotararii in Registrul asociatiilor si fundatiilor. A accepta o ipoteza diferita, ar insemna sa se accepte ca persoana juridica a devenit caduca odata cu expirarea duratei manadatelor organelor de conducere anterioare, deci chiar s-a produs o desfiintarea de drept a persoanei juridice, ca subiect de drepturi si obligatii, iar o atare modalitate de incetare a persoanei juridice excede modalitatilor limitativ stabilite de legea apeciala ( si care au in vedere inclusiv protejarea intereselor tertilor, care se afla in diferite raporturi juridice cu o astfel de entitate). Avand in vedere considerentele expuse, Curtea va respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant".


Federația Română de Tenis