Filip Cristian Jianu s-a oprit în semifinale la Australian Open, atât la simplu, cât și la dublu. Juniorul român a ratat o șansă de meci în semifinala de la simplu

25.01.2019

Calificat, pentru prima dată în cariera lui, în semifinalele unui turneu de Grand Slam, atât la simplu, cât și la dublu, Filip Cristian Jianu, cel mai valoros junior român al momentului, favorit nr. 4 la simplu și nr. 2 la dublu, s-a oprit înaintea celor două finale.

La dublu, Filip a făcut pereche cu spaniolul Nicolas Alvarez Varona, cei doi jucând în semifinale împotriva favoriților nr. 4, americanii Connor Kingsley și Emilio Nava. Aceștia din urmă s-au impus cu 6-3, 6-4.

După meciul din turneul de dublu, Filip Cristian a jucat pentru un loc în finala de simplu, și a început foarte bine disputa cu un adversar cu care se întâlnise deja, Emilio Nava. A fost 6-3 pentru juniorul român, după doar 30 de minute de joc, și lucrurile păreau a fi sub control. Setul secund, însă, a început cu un break al americanului care nu i-a mai dat nicio șansă de break lui Filip și, mai mult, a încheiat acest set secund cu un alt break. 6-2 pentru Nava, așadar, și meciul a intrat în decisiv.

Iar Nava a început, din nou, cu un break, însă Filip, desi obosit, în condițiile în care a jucat șase meciuri, la simplu, și la dublu, în ultimele trei zile, a recuperat imediat break-ul, pentru 1-1, iar scorul a ajuns, fără, emoții, la 5-4 pentru român. În acest al zecelea game al meciului Filip a avut, din nou, o șansă de break, care echivala cu o minge de meci, dar americanul a servit bine, a salvat această șansă de break, a egalat la 5 și nu s-a mai oprit până la final. 3-6, 6-2, 7-5, pentru Nava, care, din păcate pentru Filip și pentru noi, se califică în finala turneului de juniori de la Australian Open.