Naționalele de fete și băieți U14 ale României s-au calificat la turneele finale ale Tennis Europe Winter Cups. UPDATE

01.02.2019

UPDATE 2: Naționala de fete a României a câștigat turneul de calificare din Bulgaria, reușind să învingă Serbia, cu 2-1, în finală. Naționala de băieți, deja calificată la turneul final, a pierdut finala, 1-2, în fața Rusiei.

UPDATE 1: Naționalele U14, de fete și băieți, ale României s-au calificat la turneele finale ale Tennis Europe Winter Cups, după ce au câștigat în semifinalele turneelor de calificare din Bulgaria și Olanda. 

La Plovdiv, fete noastre, Mara GAE (CS Dinamo București), Maria Sara POPA (LPS Mircea Eliade București) și Cara Maria MEȘTER (CS Marc Tenis Cluj-Napoca), însoțite de antrenorul federal Alexandru COJOCARU, au câștigat cu 2-1 semifinala cu Suedia, reușind să revină după ce au fost conduse cu 1-0. Cara Meșter a pierdut primul meci, cu Stina Larsson, 4-6, 3-6, dar Maria Sara Popa a restabilit egalitatea cu o victorie categorică, 6-3, 6-0, cu June Bjork.

Punctul calificării a fost adus la dublu, după un meci dramatic, pe care, în cele din urmă, Mara Gae și Cara Meșter l-au câștigat cu 5-7, 6-3, 10-4.

Indiferent de ce vor face în finala de duminică, în care joacă împotriva Serbiei, România este calificată la turneul final, programat în peioada 15-17 februarie în Cehia, la Rakovnik.

Victorie muncită și la fel de dramatică și pentru naționala U14 de băieți. Mihai Alexandru COMAN (CSM Craiova), David Alexandru GHEORGHE (AS Tenis Club București) și Andrei FIRARU (ATC Elite Tg. Jiu), consiliați de antrenorul federal Alex DEDU, au recuperat de la 0-1 și au trecut cu 2-1 de Belarus, favorita nr. 2 a acestui turneu de calificare de la Leeuwarden, Olanda.

Andrei Firaru a fost învins cu 6-3, 6-2, de Tikhon Fedorov, în primul meci, dar Mihai Alexandru Coman a jucat extraordinar cu Mikalai Bankou, restabilind egalitatea la general, 1-1, după ce s-a impus cu 6-4, 7-6(3).

În meciul de dublu, Coman și David Gheorghe nu au avut nicio problemă cu dublul din Belarus, M. Bankou/T. Fedorov, pe care l-a învins cu un categoric 6-3, 6-2.

În finală, România întâlnește Rusia, dar naționala noastă este, deja, calificată la turneul final din 15-17 februarie 2019, tot din Cehia, dar de la Veska.

Știrea inițială

Debut reușit pentru naționalele de fete și băieți U14 ale României, care au obținut victorii în prima zi în turnele de calificare ale Tennis Europe Winter Cups.

În Bulgaria, la Plovdiv, Mara GAE (CS Dinamo București), Maria Sara POPA (LPS Mircea Eliade București) și Cara Maria MEȘTER (CS Marc Tenis Cluj-Napoca), însoțite de antrenorul federal Alexandru COJOCARU, au câștigat cu un categoric 3-0 meciul lor cu Norvegia, fără să piardă vreun set. A fost 6-3, 6-4, pentru Mara Gae, în meciul cu Josefine Falster, 6-1, 6-3, pentru Maria Sara Popa cu Carina Syrtveit și, la dublu, 6-1, 6-4, pentru Mara și Cara Meșter, în fața perechii J. Falster/E. Korseth.

În meciul următor, sâmbătă, fetele noastre, care sunt favoritele nr. 1, joacă, în semifinale, împotriva Suediei, echipa favorită 4. O victorie asigură prezența în finală și calificarea la turneul final.

Naționala de băieți a României joacă în Olanda, la Leeuwarden, țara noastră fiind reprezentată de Mihai Alexandru COMAN (CSM Craiova), David Alexandru GHEORGHE (AS Tenis Club București) și Andrei FIRARU (ATC Elite Tg. Jiu), însoțiți de antrenorul federal Alex DEDU.

Andrei Firaru a adus primul punct României în întâlnirea cu Turcia, 7-6(7), 6-3, cu Kerem Ozlale, Atakan Karah a egalat situația, după ce a trecut cu 6-3, 6-3, de Mihai Alexandru Coman care și-a luat, însă, revanșa, la dublu. Coman și David Alexandru Gheorghe au câștigat cu 7-6(4), 7-6(2), meciul de dublu cu Karahan și Ozlale și au calificat România în semifinale.

Favorită nr. 4, echipa noastră joacă acum împotriva favoritei nr. 2, naționala din Belarus, pentru o calificare în finala de la Leeuwarden și calificarea la turneul final.

REZULTATE NAȚIONALA DE FETE U14

REZULTATE NAȚIONALA DE BĂIEȚI U14