Cehia - România, în Grupa Mondială: Mihaela Buzărnescu - Karolina Pliskova și Simona Halep - Katerina Siniakova, ordinea meciurilor în prima zi de Fed Cup la Ostrava

08.02.2019


După tragerea la sorți efectuată vineri la Primăria din Ostrava, s-a stabilit și ordinea de joc pentru ziua de sămbătă, 9 februarie, prima a întâlnirii de Fed Cup, Grupa Mondială, dintre Cehia și România.

De la ora 13.45, ora României, este programată ceremonia de deschidere a acestei întâlniri, pentru ca de la ora 14, ora României, în direct la Digi Sport și Telekom Sport, pe terenul de la "Ostrava Arena", să se dispute întâlnirile Mihaela Buzărnescu - Karolina Pliskova și Simona Halep - Katerina Siniakova.

FOTO: NEAL TROUSDALE

"Este important pentru mine să facem un rezultat bun la Fed Cup anul acesta. Pot să spun că este cel mai mare obiectiv. Nu este uşor însă pentru că noi ca echipă nu suntem foarte obişnuite să jucăm. Bineînţeles că avem câţiva ani de când jucăm împreună, dar săptămânal jucăm individual şi nu e uşor să te motivezi în grup. Dar eu sper să fiu bine, să îmi fac treaba foarte bine pe teren, să ajut echipa să câştigăm întâlnirea cu Cehia. După cum bine ştim toţi, Cehia este o echipă foarte puternică, a câştigat de atâtea ori trofeul Fed Cup. Aşa că nu va fi uşor deloc, însă în 2016 consider că am fost foarte aproape să le învingem. Aşa că eu spun că există o şansă în plus faţă de data trecută. Suprafaţa nu e deloc uşoară, dar pentru toată lumea este la fel. Eu cred că deja m-am obişnuit cu ea. Mâine în primul meci oficial o să văd exact cum. Important e să ne concentrăm pe fiecare meci, iar la final să câştigăm. Nu contează că mai întâi e 2-0, 4-0 sau alt scor", a spus Simona Halep, la conferința de presă de după tragerea la sorți, apreciind, de asemenea, că "faţă de meciul precedent cu Cehia consider că avem şi noi mai multă experienţă în Fed Cup. Cred că anul trecut am câştigat meciuri importante. De asemenea, atmosfera în echipă cred că e mult mai bună. Suntem mult mai unite, mai mature. În Fed Cup nu e uşor să gestionezi emoţiile. Sunt emoţii diferite pentru că joci pentru ţara ta şi totul aduce o presiune în plus. Dar sper eu să facem faţă bine şi să ieşim învingătoare de data asta".

FOTO: NEAL TROUSDALE

Pentru Mihaela Buzărnescu, care va intra prima pe teren, acest lucru nu este o problemă: "Nu e o presiune în plus pentru mine. Eram pregătită pentru orice, important este să aducem rezultate bune. Aşa că sunt OK cu tragerea la sorţi, nu am nicio problemă.

Eu sunt o jucătoare care agreează suprafaţa rapidă. Când am jucat împotriva Karolinei Pliskova la Wimbledon am fost foarte aproape să câştig., iar asta îmi dă încredere şi motivaţie pentru întâlnirea de mâine. Şi eu mă adaptez foarte bine la orice suprafaţă, nu am avut probleme. Hardul este una dintre suprafeţele mele favorite şi mă bucur că aici se joacă pe hard. Într-adevăr, nu e o suprafaţă uşoară, însă pentru toate e la fel şi trebuie să ne adaptăm, iar la final vom vedea rezultatul".

FOTO: NEAL TROUSDALE

Irina Begu, nominalizată pentru meciul de dublu alături de Monica Niculescu, în special după ce, împreună, au câștigat un titlu WTA în Thailanda, crede că ea și Monica sunt pregătite pentru o victorie dacă meciul va trebui decis de partida de dublu: "Cu siguranţă contează enorm de mult faptul că am avut câteva meciuri oficiale împreună cu Monica. În acelaşi timp faptul că am câştigat turneul din Thailanda ne dă o încredere în plus. Noi sperăm să nu se ajungă la meciul decisiv, dar dacă va fi nevoie, noi suntem pregătite să jucăm aşa cum am făcut-o de fiecare dată.

Să joci acasă întotdeauna a fost avantaj, însă după cum se ştie în ultimii trei ani am evoluat aproape numai în ţară. Aşa că a venit timpul să jucăm şi noi în deplasare. Să ne obişnuim şi cu atmosfera de aici. Eu cred că vom avea destul de mulţi români în tribună şi aici".

FOTO: NEAL TROUSDALE

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător a echipei României a studiat îndeaproape trofeul pe care îl primete câștigătoarea Fed Cup și a recunoscut că atât el, cât și fetele, vor să-l ducă în România. "Ne bucurăm că trofeul Fed Cup este aproape de noi. Încercăm să ne obişnuim cu el. Ne dorim să îl avem acasă, să fie alături de noi. Nu o să fie uşor, dar nici imposibil. Din păcate tragerea la sorţi de anul ăsta nu ne-a fost foarte favorabilă, dar pentru a câştiga trofeul trebuie să învingi pe oricine", a spus Segărceanu, pentru care nu contează prea mult faptul că Mihaela Buzărnescu va deschide aceasta dipută cu Cehia: "Practic se trage la sorţi doar prima jucătoare care va începe. Aşa că nu cred că e o problemă că începem cu Mihaela în primul meci, important este să jucăm bine".

CEHIA - ROMÂNIA

Ziua I, 9 Februarie, ora 14

Karolina PLISKOVA - Mihaela BUZARNESCU
Katerina SINIAKOVA - Simona HALEP 

Ziua a II-a, 10 Februarie, ora 14

Karolina PLISKOVA - Simona HALEP
Katerina SINIAKOVA - Mihaela BUZARNESCU
Barbora KREJCIKOVA/Katerina SINIAKOVA - Irina-Camelia BEGU/Monica NICULESCU