Cursuri PTR- Colegiul Antrenorilor FRT

14.04.2019

Conform planului de lucru si al platformei CCA - FRT 2019, atat in luna Martie cat si in luna Aprilie, antrenorii din Romania au avut posibilitatea de a se perfectiona prin participarea la Cursurile Proffessional Tennis Registry - USA si anume modulele 10 and under si Performance Tennis, Nivel 1.

La cele doua cursuri au fost prezenti un numar de 30 participanti din toate regiunile tarii noastre. Programul de desfasurare al ambelor cursuri a fost pe durata a trei zile, zilnic intre orele 08.00 - 16.00. In primele doua zile, participantii s-au confruntat cu diverse situatii de joc, in care dozajul unei lectii - incalzirea, evaluarea jucatorilor, corectiile tehnice, jocurile cu tema si incheierea lectiei au reprezentat etape esentiale in parcurgerea testului practic la care s-au adaugat testele de abilitati si teoretic ( scris) sustinute in cea de-a treia zi de curs.

Atat cursul din luna Martie cat si cel din luna Aprilie au avut loc la Ploiesti, in cadrul Clubului de Tenis S&F.
Meritul deosebit pentru succesul acestor doua actiuni ii revine Lectorului / Tester FRT si PTR -
USA, Dl. Stefan Nita.

Mesaje transmise de participantii la cele doua cursuri:
" Buna ziua, Ma bucur ca am avut ocazia sa iau parte la acest curs de perfectionare PTR si tin sa va multumesc pentru organizarea acestui curs, care pentru mine a fost extrem de util, invatand multe lucruri noi, pe care voi incerca sa le pun cat de curand in practica. Mi-a placut foarte mult atmosfera (toata lumea era relaxata), modul de predare si cum ati interactionat cu noi, structura cursului (atat teorie cat si practica). Chiar daca au fost destul de multe informatii intr-un timp atat de scurt sunt convins ca la sfarsitul acestui curs oricare din noi suntem capabili sa punem in aplicare aceasta metodologie PTR si sa facem mult mai distractive si captivante orele de tenis pentru copii. Apreciez ca prezentarea informatiilor s-a facut pe intelesul tuturor, avand posibilitatea sa punem si noi in practica ceea ce am invatat la acest curs. Va felicit pentru munca depusa si sper sa iau parte la cat mai multe evenimente de genul acestuia, cu oameni precum dumneavoastra care sunt dornici de a progresa in ceea ce fac si de a impartasi experientele traite atat pe terenul de tenis cat si in afara lui.

Mult succes in toate proiectele viitoare ! "

" Asa cum v-am spus si inainte sa plec de la curs, ca apreciez foarte mult faptul ca incercati sa ajutati tenisul romanesc. "

"De fiecare data cand vin pe baza voastra, ma simt ca acasa. Atmosfera, echipa si tot ce inseamna S&F imi demonstreaza de fiecare data ca sunt in cel mai bun loc din Romania. Cursul a fost minunat. A fost mult mai usor de inteles si mult mai usor de executat. Am invatat lucruri noi si sunt norocoasa ca am ocazia sa invat de la cei mai buni. De fiecare data cand plec de la voi, simt ca devin mai buna in ceea ce fac. Pot spune ca deja am inceput sa pun in practica tot ce am facut si am mai dat o sansa elevilor mei. "

"Buna ziua.
Multumim,in primul rand pentru răbdarea si profesionalismul pe care ni le-ați oferit din prima pana in ultima zi a cursului. Cursul a fost foarte bine prezentat,explicat si pus in practica in condiții excelente, pe o baza sportiva cu dotări si echipamente complete.
Metodica de predare este una de actualitate,usor de aplicat in orele de pregatire, asa cum deja am constatat ,folosind imediat ce m-am intors pe teren, exercițiile învățate in timpul celor 3 zile. Ma bucur ca am inceput impreuna cursurile PTR si abia astept sa revin pentru cel din Mai.
Multumesc,"

"Buna ziua.Apreciez modul de organizare a cursului ,succesiunea metodica de invatare a loviturilor pentru copii de 10 ani și sub, atmosfera creată și competentă lectorului .Totul îmi va fi de folos - va mulțumesc ! "

"Vreau sa va spun ca pentru mine, fiind chiar la inceput de drum, aceasta prima experienta a fost una extraordinara. Au fost trei zile de curs pline, foarte multe informatii utile, metode de predare noi, intresante, pe care abia astept sa le pun in practica. De asemenea cursul mi s-a parut foarte bine structurat si explicat de catre Dl. Stefan Nita, intr-o atmosfera destinsa si prietenoasa.
Sper ca acesta sa fie inceputul unui drum lung si plin de satisfactii si va doresc mult succes in continuare"

Prezent la ambele cursuri de perfectionare, Presedintele Colegiului de Antrenori FRT, Dl. Florin Nita, a supervizat activitatea si modul de desfasurare al celor doua cursuri, intocmind un raport FRT care va fi prezentat membrilor CCA - FRT in sedinta din data de 11.04.2019.