Franța - România, 1-1 în semifinalele Fed Cup, după prima zi. Victorie categorică pentru Simona Halep. Sala din Rouen, dominată de suporterii români

20.04.2019

România și Franța sunt la egalitate, 1-1, la finalul primei zile a întâlnirii de la Rouen, din semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup.

Simona Halep, nr. 2 mondial și cea mai bună jucătoare din echipa României, ne-a adus primul punct după o victorie consistentă, fără prea mari emoții.

DECLARAȚII SIMONA HALEP: ”Am avut emoții, dar emoții pozitive, pentru că am jucat în fața multor români care au venit să ne susțină”

A fost 6-3, 6-1 pentru Simona în fața nr. 2 francez, Kristina Mladenovic, egalitatea fiind restabilită după cel de-al doilea meci de simplu al zilei.

Mihaela Buzărnescu a întâlnit-o pe Caroline Garcia, nr. 1 în echipa Franței, care, la fel, a avut nevoie de doar două seturi, 6-3, 6-3, pentru a se impune.

DECLARAȚII MIHAEL BUZĂRNESCU: "Am intrat pe teren foarte motivată... Îmi doream enorm să pot face o surpriză"

DECLARAȚII FLORIN SEGĂRCEANU: ”Așteptăm cu interes ziua de mâine”

Duminică, de la ora 14, ora României, în direct pe Telekom Sport și Digi Sport, sunt programate celelalte trei meci ale acestei semifinale cu Franța, dacă cei doi căpitani-nejucători nu vor schimba ceva:

Simona Halep - Caroline Garcia

Mihaela Buzărnescu - Kristina Mladenovic

Irina Begu/Monica Niculescu - Caroline Garcia/Kristina Mladenovic

 Kindarena, sala de 5.000 de locuri din Rouen, dominată categoric de români

”Am simțit de multe ori că joc acasă”,  ”Am avut emoții, dar emoții pozitive, pentru că am jucat în fața multor români care au venit să ne susțină. A fost un sentiment plăcut și pentru momentele acestea jucăm Fed Cup”, sunt doar câteva dintre declarațiile făcute de Simona Halep la finalul unei zile care a reușit să impresioneze lumea: Sala cu puțin peste 5.000 de locuri din Rouen a fost dominată de suporterii români. Foarte rar, poate niciodată, s-a întâmplat ca francezii să fie reduși la tăcere de suporterii echipei adverse, dar în foarte multe momente ale primei în Kindarena s-au auzit doar românii. Toată lumea, de la organizatorii francezi, la reprezentanții presei franceze și internaționale, și până la oficialii și invitații la acest eveniment, a remarcat pasiunea cu care cei 2.500-3.000 de români din tribune și-au susținut favoriții.

GALERIE FOTO, ZIUA 1, ROUEN, FRANȚA