Simona Ogescu și Sebastian Gima, campionii României la Categoria U18

06.05.2019

Cele mai bune jucătorare și cei mai buni jucători din România, eligibili pentru a participa la "Campionatele Naționale Individuale de Vară U18", au jucat la Mediaș, în cadurl competiției organizată, în parteneriat, de CS Pro AS Sibiu și FRT.

În turneul fetelor, unul plin de surprize, titlul a mers la o jucătoare de la CS Dinamo București, Simona Ogescu, cea care nu s-a numărat printre favorite în începutul competiției. Jucătoarea de doar 16 ani a trecut în turul secund de favorita nr. 4, Maria Tudorache, în turul trei de favoritra nr. 7, Andreea Constantin, pentru ca, în semifinale, să o elimine pe coechipera sa de club, Fatima Keita, cap de serie nr. 2, iar în finală să treacă cu 7-5, 6-4, de principala favorită a acestor naționale, Oana Smaranda Corneanu, de la Daimon Sport Club.

Podiumul a fost completat de Alessia Ciuca, de la CS Sport 4 Fun Timisoara, care a beneficiat de retragerea Fatimei Keita în setul doi.

În turneul de simplu al băieților s-a impus, în schimb, unul dintre favoriți, Sebastian Gima de la CSM București, cap de serie nr. 3. În finală a fost 6-2, 6-4, pentru el, în întâlnirea cu favoritul 4, Radu Mihai Papoe, de la CS Dinamo București, dar mult mai spectaculos a fost meciul din semifinale, cel în care Gima l-a eliminat pe favoitul principal, un alt jucător de la Dinamo, Nicholas-David Ionel. Sebastian s-a impus după un meci-maraton cu 7-5, 6-7(3), 7-6(1).

Nicholas-David Ionel avea să ajungă pe podium după ce a câștigat, destul de ușor, 6-3, 6-3, finala mică disputată împotriva lui Matei Georgescu, de la AS Tenis Club București.

La dublu fete, titlul a intrat în posesia perechii favorite 2, Ilinca Amariei (CS Dinamo București)/Alessia Ciuca (CS Sport 4 Fun Timisoara), care a trecut, cu 2-6, 7-5, 10-4, de favoritele nr. 3, Daria Constantin (AS Tenis Club București)/Raluca Tudorache (ACS Tennis Peformance Team). Finala mică, pentru locul 3, nu s-a mai jucat, medaliile de bronz intrând în posesia perechii Smaranda Corneanu/Andreea Velcea (SCM Timișoara).

Campion la simplu, Sebastian Gima a realizat dubla la ediția din acest an a Campionatelor Naționale, reușind să se impună și în finala de dublu băieți. Gima și Radu Papoe, favoriții nr. 2, au trecut cu 2-6, 7-5, 10-6, de favoriții nr. 1, Nicholas-David Ionel/Mihai Marinescu (CSS Ploiesti), pentru ca în finala mică, cea pentru medaliile de bronz, Radu Macovei (CSM Bucuresti)/Dragoș Popeangă(CS Dinamo București), să treacă cu 6-1, 4-6, 10-4, de favoriții nr. 3, Matei Georgescu/Mateo Bejenaru (LPS CSS Constanța).

Finala de la dublu mixt nu s-a mai jucat, pentru că Fatima Keita, care a făcut pereche cu Nicholas Ionel, a fost nevoită să abandoneze, tiltul fiind, astfel, adjudecat de Raluca Tudorache și Matei Georgescu.

Nici din finala mică, cea pentru locul 3 nu s-a jucat prea mult, bronzul fiind adjudecat de Andreea Iordachi (AS Club Sportiv Sportul Alb) și Mihai Ursuleanu (ACS Livone), care au beneficiat de retragerea perechii Daria Constantin/Alex Pavel, acesta din urmă de la CS Dinamo București.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU MIXT