Nicholas Ionel a câștigat turneul ITF Tennis Juniors de la Mediaș. Cezar Crețu, campion la dublu

13.05.2019

Competiția băieților de la " 43rd Medias-sen-Sibiu Junior ITF Tournament", ediția 2019 a turneului ITF Juniors de Grad 2 organizat la Mediaș de CS Pro AS Sibiu, a fost dominat de români, care au păstrat în țară atât titlul de simplu cât și pe cel de dublu.

Cap de serie nr. 1, Nicholas David Ionel, jucătorul celor de la Dinamo București, și-a respectat statutul, și a câștigat turneul de simplu după câteva victorii categorice începând din sferturi. Cel mai dificil meci al lui Nicholas a fost în turul 2, când s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-3, în fața colegului de la Dinamo, Radu Mihai Papoe, pentru că, din acel moment, el a "defilat": 6-2, 6-0, cu francezul Terence Atmane, cap de serie nr. 7, 6-0, 6-0, cu americanul favorit 3, Ronan Jachuck, în semifinale și, în finală, 6-4, 6-3, cu Nemanja Malesevic, din Bosnia.

Învinsul lui Ionel din finala de simplu și-a luat revanșa la dublu, perechea Kristijan Juhas (SRB) / Nemanja Malesevic (BIH) trecând, în semifinale, cu 6-3, 6-2, de favoriții nr. 2, Terence Atmane (FRA) / Nicholas David Ionel, dar titlul a revenit favoriților nr. 1, perechea româno-americană Cezar Crețu (ROU) / Ronan Jachuck (USA). Finala de dublu nu s-a mai disputat, jucătorul român de la CSM București și coechipierul său beneficiind de retragerea adversarilor.

În turneul fetelor, la simplu, cea mai bună performanță a reușit-o Smaranda Corneanu, favorita nr. 6, care a fost învinsă de cea care avea să și câștige turneul, Sofia Costulas, din Belgia, care a recuperat după ce a primit primul set, și s-a impus 1-6, 7-5, 6-4.