Cupa Davis: Intalnirea dintre Romania si Olanda se va disputa la Brasov
 

România găzduieşte, zilele acestea, Olanda în turul II al Grupei I din Zona euro-africană a Cupei Davis. Este a şasea întâlnire între cele două echipe, iar „portocalii” conduc cu 3-2 la general.

Ultima întâlnire între noi şi ei a avut loc anul trecut, exact în acelaşi stagiu, când Haase & Co. s-au impus, la ei acasă, fără drept de apel cu 5-0 şi s-au calificat în barajul pentru Grupa Mondială. Atunci, echipa României a fost formată din jucători mai puţin experimentaţi la acest nivel.

Rezultatul acelei partide a făcut ca România să se afle pentru prima dată, din anul 2000, în afara Grupei Mondiale pentru mai mulţi ani consecutivi. Înainte de anul trecut, echipa tricoloră de Cupa Davis jucase de 6 ori la rând în barajul pentru accederea în grupa elitistă a celor mai bune 16 echipe naţionale.

Sezonul acesta, ei vor să ajungă din nou acolo şi l-au început cum nu se poate mai bine: s-au impus în faţa Danemarcei, în prima rundă a Grupei I, cu 5-0, jucătorii de bază au revenit la echipă, la fel şi Andrei Pavel în funcţia de căpitan-nejucător. În această formulă şi cu acest elan, ei vor să aducă egalitatea în întâlnirile directe cu Olanda, dar şi biletul spre Play Off-ul Grupei Mondiale.

Singurele victorii pe care România le-a avut în faţa olandezilor datează de pe vremea lui Ion Ţiriac şi Ilie Năstatse.

De partea celaltă a fileului, Olanda a avut bye în primul tur. În ultima lor apariţie în Cupa Davis,anul trecut, în Play-Off, au pierdut acasă în faţa Elveţiei condusă de Roger Federer şi secondat de Stanislas Wawrinka, cu 3-2. S-au întors în Grupa I din Zona euro-africană de unde nu mai scoseseră capul de câţiva ani buni. Dar între 1990 şi 2006, jucătorii din Ţara lalelelor au fost permanent prezenţi în Grupa Mondială.


Nu ezitati sa va conectati pe p
agina oficiala de Facebook a Federatiei Romane de Tenis:
  • https://www.facebook.com/FRTenis 
  •