Tenis 10 FRT

Calendarul de turnee al circuitului Tenis 10 FRT este afișat pe site-ul FRT la adresa http://www.frt.ro/ro/statice/tenis-10-frt.

Turneele Tenis 10 FRT se desfășoară pe trei niveluri, diferențiate astfel:


Participarea la turnee se face pe baza legitimației Tenis 10 FRT, fiecare nivel având un anumit tip de legitimație. Legitimațiile se obțin de la antrenorii de cluburi. Antrenorii au responsabilitatea de a recomanda copiilor nivelul la care sa se legitimeze.

Înscrierile la turnee se fac trimițând individual sau pe o lista alcătuită de către un club la adresa de e-mail tenis10@frt.ro datele de pe legitimație și cele ale turneului ales pentru participare. Termenul limită de primire a înscrierilor pentru un turneu este ora 12 a zilei de joi cuprinsă în săptămâna în care se va desfășura acesta, iar lista cu numele copiilor acceptați și ora începerii întrecerilor vor fi publicate în aceeași zi de joi, la ora 17, pe site-ul www.frt.ro.

Din cauza timpului scurt avut la dispoziție pentru distribuirea legitimațiilor, se vor putea face înscrieri și direct la cluburile organizatoare prin telefon sau e-mail, în limita de termen menționată, fără să fie necesară legitimația Tenis 10 FRT, aceasta putând fi obținută ulterior.

Cluburile organizatoare au în sarcină alcătuirea tablourilor de concurs, având libertatea de a hotărî pentru fiecare nivel, în funcție de numărul participanților și numărul terenurilor disponibile, mărimea tablourilor și programul de desfășurare al acestora.

La nivelul verde, organizatorii pot alcătui și tablouri separate pentru băieți și fete.

Copiii legitimați la FRT cu vârsta sub 10 ani au drept de joc la Tenis 10 - FRT (nivel verde).

Se studiază posibilitatea acordării de puncte în clasamentul FRT - categoria de vârstă 10 ani - pentru câștigătorii concursurilor de nivel verde.

Dezbateri pe tema formei finale a regulamentului pe adresa de email gvaideanu@frt.ro până la 25 ianuarie 2014.


Despre Tenis 10 FRT

Pentru o înțelegere mai buna și pentru a elimina eventuale confuzii, precizăm:

1) Tenis 10 este un program creat și implementat de catre ITF (International Tennis Federation) la începutul anilor 2000, ca parte integrantă a campaniei “Play and Stay”

2) Tenis 10 FRT nu are nici o legatura cu circuitul de turnee organizate in 2013 de firma privata MPG sub sigla T10 - proprietate a ITF (Federația Internațională de Tenis).

3) Tenis 10 FRT este un proiect al Federației Române de Tenis, care dorește ca din 2014 să implementeze, într-o formă adaptată, conceptul Play and Stay T10 elaborat de ITF. Scopul proiectului îl reprezintă creșterea numărului de practicanți ai jocului de tenis la nivel mondial, federațiile naționale afiliate la ITF fiind singurele în drept sa dezvolte acest proiect.

4) Tenis 10 FRT reprezintă o extensie de soluții pentru îmbunătățirea activității în cadrul categoriei de copii U10, urmărind atragerea copiilor spre jocul de tenis înca de la vârste foarte mici, inițierea și selecția celor cu aptitudini pentru performanță, organizarea de competiții motivatoare, integrarea tenisului în categoria factorilor participanți la îmbunătățirea stării de sănătate și a educației generale.

5) Tenis 10 FRT este continuatorul firesc și natural al programelor „Născuți pentru tenis” si „Primii pași in tenis”, programe desfășurate pe parcursul anului 2013 cu finanțare de la MTS și coordonare exclusivă a FRT

6) Măsuri:

a. Competiție. Circuitul Național de Turnee Tenis 10 FRT face trecerea progresivă la turneele de categoria U10. Se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani. Întrecerile au un grad mic de dificultate, scopul principal fiind participarea, nu performanța. Se vor organiza mai mult de 300 de concursuri, în formatul promovat de T10/ITF

- nivel teren roșu
- nivel teren portocaliu
- nivel teren verde

Startul va fi dat pe 11 ianuarie 2014.
Detalii pe site-ul http://www.frt.ro/ro/statice/tenis-10-frt.

b. Instruire-educație. Programul „Sanatate și educație prin sport/tenis”
SES - Tenis 10 FRT vizează latura instructiv-educativă a proiectului, prin care FRT, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, urmărește sa analizeze posibilitatea introducerii tenisului în programa unor grădinișe și scoli din învățământul primar, selecționate de comun acord de reprezentanții instituțiilor implicate.

c.  Metodica. Laboratorul loviturilor „Laborator - Tenis 10 FRT” cuprinde un sistem de mijloace ajutătoare folosit la însușirea corectă și rapidă a mecanismelor de lovire. Lecția de tenis „Lectie - Tenis 10 FRT” conține 50% dezvoltare fizică armonioasă și 50% tenis.

d. Centrele judetene „CJ - Tenis 10 FRT” -centre ale FRT care desfășoară în județe activități de selecție și pregătire, competiții.              

Departamentul tehnic al FRT