Cursuri pentru antrenori

Arhiva FRT

Federatia Romana de Tenis in colaborare cu Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor organizeaza in zilele de 9 si 10 decembrie 2011 un Curs de Perfectionare a Antrenorilor de Tenis si a Preparatorilor Fizici care pregatesc sportivi din tenis.

Programul final al cursului de perfectionare organizat de Federatia Romana de Tenis poate fi consultat mai jos:

Program vineri 09.12.2011
Program sambata 10.12.2011

Va reamintim ca inscrierile la curs de fac pana in ziua de luni 5 decembrie, orice inscriere dupa aceasta data fiind confirmata ca si eligibila in limita locurilor disponibile si numai cu avizul organizatorului acestui curs, antrenorul federal coordonator Ovidiu Popescu.

Detaliile complete despre inscrieri si organizarea acestui eveniment regasiti mai jos.

Prezentare
Cursul va avea caracter preponderent practic cu demonstratii pe terenul de tenis si se va desfasura in Sala Centrului National de Tenis, str. Pierre de Coubertin nr 11, sector 2, Bucuresti.

Tematica cursului vizeaza in mod prioritar prezentarea unor aspecte de actualitate din pregatirea unui sportiv din punct de vedere tehnico-tactic si fizic, notiuni de regulament a jocului de tenis si aspecte ale calendarului competitional national din 2012. In functie de disponibilitatea lectorilor si a temelor de interes cu aplicabilitate practica vor fi abordate si aspecte de actualitate din psihologia sportiva, nutritie, fizioterapie, medicina sportiva si/sau alte domenii conexe tenisului.

Cursul va fi impartit in doua sesiuni planificate cu urmatoarea tematica (planificare provizorie):
1. Vineri 9 decembrie 2011 – aspecte de regulament/aspecte tehnico-tactice/diverse
2. Sambata 10 decembrie 2011 – aspecte fizice/psihologie sportiva/diverse

Aspecte organizatorice
Accesul la Cursul de Perfectionare:
Taxa de participare este de 100 lei/participant/ambele sesiuni.
- Lectorii care vor prezenta teme in cadrul cursului vor avea accesul gratuit pe toata durata desfasurarii acestui curs.
- Pentru antrenorii de tenis accesul va fi gratuit pentru toti cei care au platita taxa anuala pe anul 2011. Antrenorii care nu au platita taxa anuala si doresc sa participe vor trebui sa o isi achite pana la data cursului; plata taxei poate fi facuta si la secretariatului Centrului National de Tenis.
- La fiecare doi delegati inscrisi de catre un club afiliat la Federatia Romana de Tenis al treilea va avea intrarea gratuita in ambele sesiuni.
- Pentru preparatorii fizici si alte persoane interesate de a participa la acest curs taxa de participare este de 100 lei. 
- Studentii care urmeaza cursurile din cadrul universitatilor si facultatilor de profil sportiv din Romania, precum si cei ce urmeaza cursurile Scolii Nationale de Antrenori vor avea reducere de 50% din taxa de participare. Acestia trebuie sa prezinte dovada faptului ca sunt studenti in anul universitar 2011 – 2012 pentru a putea obtine reducerea la taxa de participare.

Inscriere
Pentru a putea participa la Cursul de Perfectionare:
- Cluburile sportive sunt rugate a isi trimite intentia de participare prin delegarea nominala a antrenorilor/instructorilor/preparatorilor fizici/colaboratorilor ce isi desfasoara activitatea in cadrul clubului. Numarul persoanelor desemnate nu este limitat. 
- Orice alta persoana interesata de a participa trebuie sa isi trimita intentia de participare in mod indvidual. Acest paragraf se refera in special la antrenorii si specialistii pe diferite segmente ce nu isi desfasoara activitatea intr-o structura sportiva afiliata la Federatia Romana de Tenis, precum si parintii de sportivi, studentii sau alte persoane interesate de acest curs.
Inscrierile se primesc pana la data de luni 5 decembrie 2011, in scris la adresa de email opopescu@frt.ro sau fax 021-324.53.29.
Pentru a putea organiza cursul in cele mai bune conditii, in special la nivelul aranjarii spatiului de desfasurare a demonstratiilor practice (scaune, locatie, aranjarea salii) toti participantii sunt rugati a completa formularul de participare si a il trimite pana la datele mentionate. Antrenorii care doresc sa participe la cursul de perfectionare sunt rugati a completa si chestionarul cu privire la antrenori pe care il regasiti aici.
Pentru a putea completa formularul de inscriere, va rugam a da un click aici

Certificatul de perfectionare
Federatia Romana de Tenis va inainta lista nominala a participantilor catre Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor in urma careia se vor elibera Certificate de Perfectionare necesare antrenorilor eligibili in vederea obtinerii unei categorii superioare. Acestea se vor putea ridica ulterior in urma achitarii unei taxe, de la sediul Centrului National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor din cadrul Complexului Lia Manoliu.

Informatii suplimentare

Carte Participantii la Cursul de Perfectionare a Antrenorilor vor putea cumpara la pret redus de 50% cartea “Tenisul, metodologia instruirii” scrisa de Richard Schonborn si tradusa in limba romana de Editura Casa in colaborare cu Federatia Romana de Tenis.
Antrenorii care isi platesc taxa anuala de antrenor pentru anul 2012 la Cursul de Perfectionare a Antrenorilor vor primi gratuit cartea.
Detalii despre carte pot fi regasite aici

Antrenorii/toate persoanele care au participat la Cursul de Perfectionare a Antrenorilor din luna luna iulie 2011 vor primi in mod gratuit CD-ul ce contine temele si prezentarile practice de la acel curs. Pentru a putea ridica CD-ul fiecare participant trebuie sa specifice pe formularul de inscriere mentiunea ca doresc sa primeasca CD-ul. 
Pentru antrenorii/persoanele interesate de a cumpara CD-ul, dar care nu au participat la Cursul de Perfectionare a Antrenorilor din luna iulie 2011 se va percepe o taxa de 50 de lei/CD.
Aceeasi procedura referitoare la CD se aplica si in cazul Cursului de Perfectionare a Antrenorilor din luna noiembrie 2010.

Cei care au participat la cursurile de perfectionare a antrenorilor din noiembrie 2010 si iulie 2011 mai pot solicita gratuit cd-urile respective pana la sfarsitul anului 2011. Acestea pot fi trimise, la cerere, si prin curier cu taxa la destinatie. Cei care doresc sa intre in posesia cd-urilor in acest fel sunt rugati sa trimita pe email la opopescu@frt.ro adresa postala la care sa fie trimise.


Persoana de contact
Popescu Ovidiu, antrenor federal coordonator
Telefon: 0756161623
Email: opopescu@frt.ro