Directorul Sibiu Open, noi acuze mincinoase la adresa conducerii FRT

28.08.2020

Numitul Marius Vecerdea, directorul turneului de tenis privat Sibiu Open, dar făcut cu bani de la bugetul de stat (în anul 2020, spre exemplu, Consiliul Local Sibiu a aprobat și acordat o finanțare de 270.000 de lei, adică peste 55.000 de euro, pentru Sibiu Open. Detalii AICI), acuză Federația Română de Tenis că ar fi luat o ”decizie anti-românească, nelegală și nestatutară”.

Concret, într-o postare pe pagina personală de Facebook, numitul Marius Vecerdea, director al turneului Sibiu Open, susține că FRT a luat decizia de a muta Campionatele Naționale de Seniori ale României în perioada 21-27 Septembrie 2020, adică exact în săptămâna în care se va organiza și turneul masculin Sibiu Open.

Acuzația lui Marius Vecerdea nu este altceva decât o MARE MINCIUNĂ a omului care ține prizonier tenisul românesc de peste trei ani intentând zeci de procese și oprind finanțarea de la bugetul de stat pentru sute de copii care joacă tenis și care nu au mai putut beneficia de fondurile destinate lor de la MTS.

Dar iată și dovada că numitul Vecerdea MINTE FĂRĂ NERUȘINARE: Calendarul intern al FRT, cel care cuprinde și datele de desfășurare ale Campionatelor Naționale a fost stabilit la finalul anului trecut, în 2019, iar data propusă pentru Campionatele Naționale Individuale (CNI) de Seniori a fost 21 septembrie 2020. Mai mult, în luna iunie, când s-a anunțat reluarea competițiilor în România, au fost publicate și datele de desfășurare pentru Campionatele Naționale Individuale ale României, iar Campionatul Național de Seniori era anunțat oficial tot pe data de 21 septembrie, după cum se poate vedea aici - http://www.frt.ro/ro/info_detalii/10319.

Numitul Vecerdea nu a avut nicio o reacție la stabilirea inițială a Calendarului intern, și nici în iunie, când FRT a anunțat, din nou, că respectivul Campionat Național de Seniori se va juca în 21 septembrie, dintr-un singur motiv – toate turneele internaționale ATP erau suspendate și nimeni nu știa când, și dacă, se va mai disputa turneul Sibiu Open.

De altfel, în toată istoria turneului de la Sibiu, niciodată FRT nu a programat Campionate Naționale în același timp, din respect pentru jucătorii români și pentru a le acorda șansa de a participa la toate turneele importante dintr-un sezon.

Și iată alte dovezi:

2015 – Sibiu Open este programat în perioada 21-27 septembrie, Campionatele Naționale de Seniori, în perioada 28 septembrie – 05 octombrie (http://www.frt.ro/ro/competitii_detalii/4833)

2016 – Sibiu Open este programat în perioada 19-25 septembrie, Campionatele Naționale de Seniori, în perioada 26 septembrie – 02 octombrie (http://www.frt.ro/ro/competitii_detalii/5380)

2017 – Sibiu Open este programat în perioada 18-24 septembrie, Campionatele Naționale de Seniori, în perioada 25 septembrie – 01 octombrie (http://www.frt.ro/ro/competitii_detalii/5957)

2018 – Sibiu Open este programat în perioada 17-23 septembrie , Campionatele Naționale de Seniori, în perioada 24-30 septembrie (http://www.frt.ro/ro/competitii_detalii/6506)

2019 – Sibiu Open este programat în perioada 16-22 septembrie , Campionatele Naționale de Seniori, în perioada 23-29 septembrie (http://www.frt.ro/ro/competitii_detalii/7027).

În actualul context al Pandemiei de Coronavirus, însă, Calendarul ATP a suferit modificări, iar în aceste condiții s-a ajuns ca, de fapt, Sibiu Open să fie programat peste Campionatele Naționale de Seniori ale României.

Numitul Vecerdea continuă șirul de minciuni și acuzații calomnioase la adresa conducerii FRT și susține în continuare că actuala conducere este aleasă nelegal, ÎN CIUDA FAPTULUI că două instanțe din România au decis, DEFINITIV:

1.   1. Actuala conducere a FRT a fost aleasă în mod legal și înscrisă în Registrul Federațiilor în urma Hotărârii definitive pronunțate în data de 11.06.2020 de Curtea de Apel București. Detalii AICI - http://www.frt.ro/ro/info_detalii/10323

2.   2. Înalta Curte de Casație și Justiție confirmă cu titlu definitiv faptul că alegerea unei conduceri a federațiilor sportive nu necesită avizul MTS iar finanțările aferente anilor 2017-2020 au fost refuzate FRT în baza unor motive lipsite de temei legal. Detalii AICI - http://www.frt.ro/ro/info_detalii/10343