Sara Nicole Sitar și Ana-Maria Dumitru au câștigat "International Master Kinder Joy Of Moving Tennis Trophy 2021". David Dumitru a jucat finala turneului de consolare

15.11.2021

Academia Rafa Nadal a găzduit și ediția 2021 a "International Master Kinder Joy Of Moving Tennis Trophy", turneul celor care au câștigat turneele Kinder Joy în Europa în acest an, iar câțiva tineri jucători români foarte valoroși s-au numărat printre protagoniști.

În turneul de simplu 10 ani, la fete, competiția a fost câștigată de o jucătoare din România, Sara Nicole Sitar, cea care nu a pierdut niciun set în drumul ei spre titlu. În finala jucată împotriva unei italience, Cieno Altea, Sara s-a impus cu 6-1, 7-6(5).

La fel de categoric a fost și drumul spre titlu în turneul fetelor U12 al unei alte jucătoare din România, Ana-Maria Dumitru, care, și ea, a câștigat toate meciurile jucate în doar două seturi. În finala în care a întâlnit tot o italiancă, Nerelli Anna, compatrioata noastră s-a impus cu 6-1, 7-6(3), trecându-și și ea în palmares un titlu de campioană.

În turneul de simplu U10 băieți, România a fost reprezentată de David Dumitru, fratele campioanei de la U12, care, deși a pierdut în primul tur pe tabloul principal, și-a luat revanșa în Turneul de Consolare. David a ajuns până în finală după două victorii categorice, 4-0, 4-0 și 4-0, 4-1, pentru ca să cedeze în ultimul act în fața unui austriac, Luca Sageder.

Patrik David Bolduț, calificat și la ediția 2021, după ce a jucat și în turneul aferent anului 2020, a fost învins în sferturile de finală de un jucător din Rusia care avea să și câștige acest concurs.

În turneul de dublu al băieților, atât David Dumitru, care a făcut pereche cu un jucător din Malta, Lauwers Kelian, cât și Patrik Bolduț, care jucat în echipă cu italianul Ghiselli Edoardo, s-au oprit în sferturile de finală.

În fine, în turneul de dublu al fetelor, Sara Nicole Sitar și bulgăroaica Micheva Maya au ajuns până în semifinale, în vreme ce Ana-Maria Dumitru, care a făcut pereche cu Eherenberger Julia, din Austria, s-a oprit în primul tur.

Kinder Joy of Moving" este un Proiect de responsabilitate socială al International Ferrero Group care inspiră mai mult de patru milioane de copii și familiile lor în mai mult de 30 de țări din întreaga lume, pentru a deveni activi, pentru a se bucura de mișcare și a dezvolta abilități de viață într-un mod vesel și captivant.

În centrul proiectului se află puternica noastră credință că o atitudine pozitivă față de mișcare va face din copiii de azi, adulți mai buni mâine.

”Kinder Joy of Moving Tennis Trophy" este un circuit de turnee care unesc copiii din țări diferite porniți în urmărirea distracției și a prieteniei, sufletul acestei competiții.

În Circuit se joacă fără arbitri, iar jucătorii vor respecta Codul fair-play de mai jos.

Codul Fair-Play

Promit în mod solemn:

Să-mi felicit adversarii atunci când câștigă un punct;

Să nu mă bucur când adversarii mei fac o greșeală. Niciodată să nu fur un punct de la adversarii mei și să nu arunc niciodată racheta în aer;

Să mulțumesc și să dau mâna cu adversarii mei la sfârșitul fiecărui meci;

Rudele mele și antrenorul meu promit să nu intervină în timpul meciului;

Să accept deciziile arbitrilor și ale judecătorilor sportivi, conștient că au dreptul să greșească, așa cum și eu pot greși, la fel ca mine, dar, de asemenea, știind că vor face tot posibilul să nu facă nicio greșeală.

Astfel,Kinder Joy of Moving Tennis Trophy", ajuns la cea de-a cincea ediție, este un Circuit internațional de turnee de tenis la nivel mondial pentru băieți și fete cu vârste între 9 și 12 ani, nu mai puțin de patru dintre aceste turnee fiind organizate în 2021 în România, de Federația Română de Tenis în parteneriat cu cluburi din țară, după următorul program:

26 Iunie - 02 Iulie 2021 Kinder Joy of Moving Tennis by Nitech;

Turneul Kinder Joy of Moving Tennis by Nitech și-a desemnat campionii. Ediția 2021, un adevărat succes

31 Iulie - 06 August 2021 - Kinder Joy of Moving Tennis by Marc Tenis - Cluj-Napoca;

07 - 13 August 2021 - Kinder Joy of Moving Tennis by Lechner Tennis School;

Kinder Joy of Moving Tennis by Lechner Tennis School din Brașov, un turneu de succes pentru tinerii jucători români. Victor Hănescu - Ambasador Kinder Joy of Moving în România

28 August - 03 Septembrie 2021 - Kinder Joy of Moving Tennis by GST Bistrița - Bistrița;