Cursul de perfecționare pentru antrenori, organizat de FRT, un veritabil succes. Accesați câteva dintre prezentările participanților

29.11.2016

Federaţia Română de Tenis a organizat, la CNT Bucureşti, cel de-al doilea curs de perfecţionare pentru antrenori pe anul 2016.

Cursul a fost deschis cu o prezentare spectaculoasă și foarte interesantă, Tennis Europe Conference - Bruxelles 2016”, prezentare realizată de Prof. Florin Niţă, Preşedinte Colegiul Antrenorilor.

Lectorul Universitar Dr. Adela Caramoci, de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, a continuat acest curs de perfecționare cu ”Refacerea post-efort în performanţa sportivă; aspecte teoretice şi practice”.

”Legislaţia anti-doping, Standardul internaţional - Lista interzisă pentru anul 2017”, de asemenea o prezentare așteptată cu interes, a fost efectuată de Guțul Andrei Valeriu și de Petrică Burlacu, Consilier Agenţia Naţională Anti-Doping.

 

Lectorul Universitar Dr. Alexandru Moşoi, de la Universitatea Transilvania Braşov, a continuat seria prezentărilor cu partea a doua a temei ”Performanţa în tenis - ştiinţă sau întâmplare ?”, urmat fiind de Prof. Bogdan Gheorghiu, reprezentant Neuro Tracker România, care a dezvăluit din secretele ”Antrenamentului vizual-cognitiv cu ajutorul 3D MOT(Neuro Tracker)”.

”Strategii pentru controlul emoţiilor şi al gândurilor negative”, o prezentare realizată de Lectorul Universitar Dr. Radu Predoiu, de Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, ”Modelul, mijloc de analiză şi acţiune în pregătirea jucătorului de tenis”, de Prof. Ion Savu, CSS Slobozia și ”Pregătirea fizică generală prin intermediul elementelor tehnice de lovire”, o demonstraţie practică a Prof. Dr. Doru Oprea, sunte cele trei prezentări care au încheiat acest reușit curs de perfecționare organizat de Federația Română de Tenis și coordonat de domnul antrenor Costel Curcă.